Hos Linatech A/S har det i mange år været en integreret del af strategien, at virksomheden altid skal have både viljen og ressourcerne til at ansætte og uddanne lærlinge i produktionen i Thorning, og i vores el/automation i Vium. Vi tilbyder vores lærlinge stor alsidighed i opgaver og udfordringer, vi giver stor fleksibilitet i ansættelsen, og så er vores medarbejdere rigtig gode til at hjælpe hinanden. Det er absolut nogle af de ting, som tiltrækker de unge lærlinge.

I produktionsledelsen følger vi hele tiden deres arbejde og udvikling, og står til rådighed, hvis de har spørgsmål, eller er usikre på noget. Vores lærlinge vil komme til at lave fejl, og de vil komme til at gøre det flere gange. Det er en helt naturlig del af læringsprocessen. Det vigtige er, at vi finder og retter fejlene, og at lærlingen kan trække noget erfaring ud af det. Det er også vores erfaring, at mange af de unge lærlinge har godt af at få pålagt et ansvar for arbejdets udførelse. De skal væk fra mors beskyttende vinger, og kaste sig ud i de spændende opgaver, også selvom det måske virker uoverstigeligt ved første øjekast.

I skrivende stund har Linatech ikke mindre end 6 lærlinge ansat. De 4 er primært i produktionen i Thorning, den femte har i længere tid er indgået i vores team af servicemontører i Vium, og den sjette er vokselærling og stærk på vej til at blive automatiktekniker. Fælles for dem alle er, at de har, eller kommer til at prøve en masse forskellige ting. De 6 lærlinge udgør faktisk 10% af vores samlede stab, og det er et rigtigt flotte tal, og det er noget der skaber værdi. Både for lærlingene og for Linatech. Igennem årene er det faktisk lykkedes Linatech at fastholde en fin andel af de færdiguddannede smede og teknikere.

På billedet er det bagerst fra venstre: Mads Bak Larsen (uddannet juli 2022), Andreas L. Nielsen (uddannet november 2022) og forrest fra venstre Alexander H. Schjøtler (uddannet december 2024), Odin Würtz Nielsen (uddannet juni 2024) og Andreas Jacobsen (sidste skud på stammen og uddannet august 2026). Kim Bisgård kunne desværre ikke være til stede, da billedet blev taget.

#engineering #automation #craftsmanship